Wij werken voor

Wij werken voor

Spoedzorg Rotterdam is een coöperatie van Stichting Laurens, Stichting Aafje, Stichting Lelie Zorggroep en Stichting Humanitas

Nieuwsgierig of Spoedzorg Rotterdam ook iets kan betekenen voor uw zorgorganisatie?
Neem contact met ons op.

Unieke samenwerking met de HAP


Als uitloper van de succesvolle pilot Zorg Coördinatie Centrum in de regio Rijnmond zijn de Huisartsenposten en Spoedzorg Rotterdam een unieke samenwerking aangegaan.

Tijdens alle avond, nacht en weekend uren kan de HAP Spoedzorg inzetten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een catheter, wondzorg of het uitvoeren van metingen. 

Dit doen we volgens vastgestelde zorgpaden voor 10 verschillende ingangsklachten. 

Meer weten? Neem gerust contact op, wij vertellen er graag meer over. 

Wilt u met uw organisatie aansluiten?

Dit zijn de randvoorwaarden om aan te sluiten

ECD
Spoedzorg Rotterdam moet toegang krijgen tot de dossiers van de cliënten. De toegang moet mogelijk zijn vanaf een externe locatie. Wanneer de ANW Bolt van NUTS beschikbaar is, moet het dossier hierop aangesloten worden. Deze NUTS-functie maakt ontsluiting van dossiers mogelijk via een centrale toegang. Zo kan het dossier opgehaald worden en een rapportage worden weggeschreven. Dit voorkomt dat Spoedzorg Rotterdam met meerdere ECD’s en toegangscodes moet werken.

Digitale berichtgeving
Alarmeringen en oproepen moeten middels een digitaal bericht doorgegeven kunnen worden vanuit de alarmcentrale. De centrale is aangesloten op het UMO platform en kan zo berichten versturen naar Spoedzorg Rotterdam. De applicatie TeamTelefoon ontvangt deze berichten met de NAW gegevens van de cliënt inclusief een berichtenveld. Zo voorkomen we dat de verpleegkundige van Spoedzorg Rotterdam deze gegevens handmatig moet overnemen.

Woningontsluiting
De woningen van de thuiszorg cliënten moeten ontsloten kunnen worden middels een (digitaal) hulpmiddel. Dit kan een kluis zijn of een digitaal slot. Het ophalen en wegbrengen van sleutels is hierbij geen optie evenals sleutels die verstopt liggen bij de woning van de cliënt. Het hulpmiddel moet een veilige oplossing zijn voor zowel de cliënt als de medewerker.

Zorg
Spoedzorg Rotterdam levert ongeplande acute zorg die niet uitgesteld kan worden tot het volgende zorgmoment of tot de volgende dag. Inzet voor welzijnsvragen of geplande zorg is niet mogelijk.

Partijen
De partijen die zich kunnen aansluiten zijn gecontracteerd bij de zorgverzekeraars. Spoedzorg Rotterdam zet de diensten niet in voor ongecontracteerde zorgorganisaties.